Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@04:58:46 GMT

ضرورت فعالیتهای ویژه کودکان/دغدغه‌های فرهنگی را پررنگ کنیم

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۷۸۳۷

ضرورت فعالیتهای ویژه کودکان/دغدغه‌های فرهنگی را پررنگ کنیم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری مهر؛ مجله مهر _ مرضیه کیان: انگار معصومیت بچه‌ها با شنیدن کلماتی که از دهانشان با آن لحن کودکانه ادا می‌شود دلچسب‌تر است. چند روزی است که کانال رسمی میثم مطیعی کلیپ‌های چند دقیقه‌ای از کودکان دختر و پسر منتشر می‌کند که مداحی‌های ایشان را با لحن خاص کودکانه‌شان می‌خوانند. در این گزارش به پویشی که از طرف این مداح جوان به راه افتاده پرداختیم؛ پویشی که مطرح شدن آن در این روزها حرکت ارزشمندی بود …

فرزندم مثل مطیعی بخوان

مؤسسه آئین هنر حسینی تحت اشراف حاج میثم مطیعی از بهمن ماه ۹۹، پویشی در فضای مجازی به راه انداخت با موضوع مداحی «کودکان و نوجوانان».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مؤسسه تلاش می‌کند تا با قشر کودک و نوجوان ارتباط مستمر داشته باشد.

البته پیش از شیوع ویروس کرونا، کلاس‌های فرهنگی و مذهبی ویژه کودکان و نوجوانان در مؤسسه برگزار می‌شد اما به ناچار تصمیم بر این شد که با توجه به محدودیت‌های بهداشتی این کلاس‌ها در فضای مجازی برگزار شود.

در پویش «مداحی میثم مطیعی» بنا بر این شد که پسران ۷ تا ۱۲ سال و دختران ۵ تا ۸ سال، میان چهار قطعه مداحی که توسط میثم مطیعی اجرا شده، یک مورد را انتخاب کنند و بر اساس آن قطعات، مداحی کنند. قطعاتی که برای این پویش انتخاب شده بود، حاوی اشعاری بود که مختص کودکان باشد تا کودکان و نوجوانان به راحتی بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

مداحی که برای دختر خانم‌ها در نظر گرفته شد «ماشین زمان» و «دختر توأم زهرا» بود و برای گروه پسرها هم «ما نوجوونا» و «نوجوون ۱٣ ساله».

پویش مداحی تا تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۳۹۹ تمدید شد و در نهایت هم آثار ارسالی به بیش از ۵۰۰ کلیپ رسید که از این میان اسامی برگزیدگان اعلام شد.

بعد از اعلام اسامی برگزیدگان، فیلم اجرای برگزیدگان به مرور در کانال رسمی میثم مطیعی در حال باز نشر است.

اگه تو دست و بالم یه ماشین زمان بود

«ماشین زمان» بیشتر مورد استقبال قرار گرفت که شاید خواندن متن آن خالی از لطف نباشد:

اگه تو دست و بالم یه ماشین زمان بود
جمع ما دخت را هم الان تو کاروان بود
همه سوار ماشین زمان از لابلای تقویم جهان
رد می‌شدیم می‌رفتیم اون ورِ بیکران
یه جایی وسط کرب و بلا کنار خیمه خون خدا
محرم شصت و یک، تو روز عاشورا
کاشکی بودیم کنارت یا حسین
***
مدرسه‌های شهرو فوری صدا می‌کردیم
با سیل نوجوونا، غوغا به پا می‌کردیم
با همون روپوش مدرسه مون
همه تا آخرین قطره خون
وایمیسادیم پای دین همه با دل و جون
تو کیفامون یکی یه قمقمه همه نذر عزیز فاطمه
سقا دیگه نمی‌رفت، کنار علقمه
کاشکی بودیم کنارت یا حسین
***
محال بود اینکه اصغر، قربونی حرم شه
حتی یه تار مو هم از سر مولا کم شه
نمی‌ذاشتیم دشمن سر برسه نوبت به علی اکبر برسه
دست سیاه ابرا به قمر برسه
تو گوش رقیه گوشواره بود خنده رو لبای شیرخواره بود
علی کوچولو هنوز، توی گهواره بود
کاشکی بودیم کنارت یا حسین
***
حالا تو این زمونه که ماشین زمان نیست
کی گفته که واسه ما فرصت امتحان نیست
همه زمینا کرب و بلاست همه روزا روز عاشوراست
امام حسین هنوزم چشم به راه ماهاست
هرچی باشه ماها با ادبیم ما شاگردای امّ وهبیم
***
ما غنچه‌های باغ حضرت زینبیم
کاشکی بودیم کنارت یا حسین

دغدغه‌های فرهنگی را پررنگ کنیم

اگر دغدغه‌ای که مؤسسه آئین هنر حسینی برای فرهنگ‌سازی کودکان و نوجوانان دارد، فراگیر شود و به صورت دائمی در جامعه اجرا شود، هم دین و آئین‌مان را با روشی مطلوب‌تر و هدفمندتر به کودکان اواخر دهه ۸۰ و دهه ۹۰ منتقل می‌کنیم و هم تأثیرگذاری رسانه‌های بیگانه روی کودکانی که اعتقادات مذهبی در وجودشان ریشه گرفته کم می‌شود.

کد خبر 5174099 مرضیه کیان

منبع: مهر

کلیدواژه: میثم مطیعی کودکان مداحی دختران جوان نوجوانان موسیقی ایرانی فرهنگ سازی کلیپ کلیپ تصویری تجلیل از برگزیدگان استرس خانواده نوروز اینفوگرافیک عید نوروز ویروس کرونا گرافیک محمد علی رجبی کوزوو ترافیک سفره هفت سین حاجی فیروز هفت سین موسیقی محلی کودکان و نوجوانان ماشین زمان میثم مطیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۷۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس

لایحه‌ای که هنوز به سرانجام نرسیده است

در حالی بیش از ۹سال از تدوین و بررسی تا تصویب لایحه تشکیل پلیس اطفال و نوجوانان می‌گذرد که علاوه بر تکلیف ماده۳۱ قانون آیین دادرسی کیفری برای تشکیل این پلیس، در بند «ب» ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نیز تکالیفی بر عهده نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و ساختار قضایی کشور گذاشته شده است. با این حال، چند سالی است که گفته می‌شود این لایحه مراحل نهایی خود را در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس می‌گذراند اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

 این بار نیز سیدکاظم دلخوش‌اباتری، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درخصوص آخرین وضعیت این لایحه به ما می‌گوید: پیشنویس مقدماتی لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان سال۱۳۹۶ با همکاری قوه قضائیه و نمایندگان نیروی انتظامی تدوین و لایحه آن، پایان همان سال نهایی و اردیبهشت ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شد. این لایحه مدتی در کمیسیون فرعی قضایی مجلس در حال بازنگری بود و پس از آن تاکنون از سوی اعضای اصلی این کمیسیون در دست بررسی است.

سیدکاظم دلخوش‌اباتری، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی

وی می‌افزاید: این لایحه مراحل نهایی بررسی در کمیسیون قضایی مجلس را طی می‌کند و اگر در کمیسیون دستور ویژه‌ای برای رسیدگی نباشد، همین اردیبهشت به این لایحه رسیدگی و در صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد که جزئیات آن نیز بعداً اعلام می‌شود.

دلخوش‌اباتری در پاسخ به چرایی زمانبر شدن بررسی این لایحه از سوی اعضای اصلی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس می‌گوید: در این کمیسیون دستورکارهای مختلف و لوایح متعددی ازجمله لایحه تجارت با دارا بودن هزار و ۳۴۳ ماده در دست بررسی است که رسیدگی به آن زمانبر بود و هفته پایانی فروردین در صحن مجلس تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد. لایحه پلیس اطفال و نوجوانان یکی از لوایحی است که در دو سال گذشته در این کمیسیون در دست بررسی بوده و تلاش می‌شود تا پایان این دوره مجلس به سرانجام برسد.

نیروی متخصص و بودجه مخصوص می‌خواهد

محمود علی‌گو، مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک نیز در این خصوص به ما می‌گوید: بند «ب» ماده۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، قیدی مبنی بر اینکه پلیس در حوزه اطفال و نوجوانان از طریق پلیس ویژه اطفال مداخلات خود را انجام دهد، مطرح و نیروی انتظامی را در سه بخش مجزا مکلف کرده است. بر این اساس در بخش نخست، نیروی انتظامی مکلف به شناسایی اطفال و نوجوانان در وضعیت مخاطره‏آمیز شده و باید در موارد مراجعه یا معرفی آنان به نیروی انتظامی یا مواجه‌شدن با آن‌ها هنگام اجرای وظیفه و یا شکایت از آنان، حسب مورد برای معرفی به سازمان بهزیستی کشور یا مراجع قضایی و انجام حمایت‏های موردنیاز براساس این قانون یا دیگر قوانینِ مرتبط اقدام کند. در بخش دوم؛ در مأموریت‏های مددکاران اجتماعی و انجام وظایف محوله در اجرای این قانون، حسب تقاضا برای تأمین امنیت آنان و نیز اطفال و نوجوانان موضوع مأموریت، اقدام قانونی لازم را به‌عمل آورد و در بخش سوم آمده است نیروی انتظامی، وضعیت‌های مخاطره‌آمیز و جرایم علیه اطفال و نوجوانان بزه‌دیده را حسب مورد به مراجع ذی‌صلاح قضایی و سازمان بهزیستی کشور گزارش کند. به این ترتیب در راستای تحقق اهداف قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، برای برخی از نهادها و سازمان‌ها ازجمله سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و ساختار قضایی کشور وظایف جدی پیش‌بینی و مقرر شده مداخلات حوزه اطفال و نوجوانان در موضوع ساختار قضایی از طریق دفترهای حمایت از اطفال و نوجوانان و در موضوع سازمان بهزیستی از طریق مرکز فوریت‌های اجتماعی (اورژانس اجتماعی) پیگیری شود. در موضوع پلیس نیز به‌صراحت به پلیس متخصص اطفال و نوجوانان اشاره شده است.

محمود علی‌گو، مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک

وی ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه هنگام نگارش بند «ب» ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در ساختار نیروی انتظامی پلیس ویژه اطفال و نوجوانان وجود نداشت، یکی از چالش‌های جدی این بود تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان نیازمند ساختار ویژه، به‌کارگیری نیروی متخصص و بودجه مخصوص است که آن زمان پلیس معتقد بود امکان ایجاد چنین ظرفیتی فراهم نیست. با این حال، لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در ۴۹ ماده و ۶ فصل تدوین شد و بنابه پیشنهاد قوه قضائیه اردیبهشت ۱۴۰۰ به تصویب هیئت وزیران رسید و برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

به گفته مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک؛ این لایحه از اردیبهشت ۱۴۰۰ تا بهمن ۱۴۰۱ در کمیسیون فرعی قضایی مجلس در حال بازنگری بود و سپس برای بررسی نهایی به کمیسیون اصلی ارجاع شد و پس از بررسی آن از سوی اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس و کارگروه تخصصی، متن نهایی لایحه دی ۱۴۰۲ رأی‌گیری شد که برای ارجاع به صحن علنی مجلس رأی آورد. اما با وجود اهمیت این لایحه و پیگیری‌های دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک، تاکنون لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان به سرانجام نرسیده است. با این حال امید می‌رود لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در مجلس یازدهم به تصویب برسد تا شرایط ایجاد ساختار مناسبِ پلیسی برای کودکان و نوجوانان فراهم شود. زیرا اطفال و نوجوانان سرمایه‌های کشور هستند که بیش از ۱۸میلیون از جمعیت ما را به خود اختصاص می‌دهند و ضرورت دارد این جمعیت علاوه بر قانون تخصصی، ضابطان اختصاصی نیز داشته باشند تا آسیبی به آن‌ها نرسد.

پیشگیری از پایداری بزهکاری در شخصیت کودکان و نوجوانان

مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک با اشاره به اهمیت تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان و تأثیری که می‌تواند در کاهش آسیب‌پذیری، بزهکاری و یا بزه‌دیدگی آن‌ها داشته باشد، می‌گوید: بی‌تردید همان‌طور که تصویب لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان راه‌گشا بود، تصویب لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان نیز در حمایت از اطفال و نوجوانان و آینده آن‌ها بسیار حائز اهمیت و تأثیرگذار خواهد بود. ضمن آنکه اعضای کارگروه تدوین لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان زمان قابل توجهی را صرف تحقیق و بررسی مدل‌های مختلف -ساختار پلیس ویژه اطفال دیگر کشورها- کرده‌اند تا بتوانند مدل بهینه‌ای را طراحی کنند و پلیس اطفال علاوه بر حوزه رسیدگی، در حوزه پیشگیری نیز قابل تعریف باشد و در مورد همه پرونده‌های مرتبط با عدالت کیفری اطفال و نوجوانان شامل اطفال در معرض خطر، اطفال بزه‌دیده و نوجوانان معارض با قانون فعالیت داشته باشد.

علی‌گو در ادامه اضافه می‌کند: خشونت ساختاری، از طریق سیستم به اطفال وارد می‌شود و مطالعات جهانی در این‌باره نشان داده هنگامی که نیروهای متخصص کودک و نوجوان در بدنه پلیس حضور نداشته باشند و برخورد پلیس با کودکان و نوجوانان، حرفه‌ای و تخصصی نباشد، احتمال افزایش خشونت‌های ساختاری علیه کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود که به‌جای کاهش آسیب‌ها، پایداری بزهکاری در شخصیت آن‌ها افزایش می‌یابد. درحالی‌که اگر پلیس ویژه اطفال و نوجوانان متخصص روان‌شناسی کودک باشد، می‌تواند با استفاده از رویکرد افتراقی (پیشگیرانه) و تخصصی خود از تکرار آسیب در کودکان پیشگیری کند تا در آینده پایداری بزه‌کاری و یا بزه‌دیدگی برای آن‌ها اتفاق نیفتد. بنابراین با توجه به اینکه اطفال و نوجوانان به لحاظ رشد روحی و جسمی از شرایط ویژه‌ای برخوردارند، ما باید بدانیم کودک چه بزه‌دیده باشد و چه بزهکار، به شرایط خود مسلط نیست و ضرورت دارد گروهی متخصص در بدنه پلیس حضور داشته باشد که شرایط را با نَرم‌خویی و بدون خشونت برای او توضیح دهد که به این مهم در ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوان نیز اشاره شده است. ایجاد پلیس متخصص توانمند که بتواند روحیه و شخصیت کودک را درک کند در کشور ما یک ضرورت است و امید می‌رود با تصویب لایحه یاد شده تا پایان مجلس یازدهم، در آینده نزدیک شاهد ایجاد بخش پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در کلانتری‌ها باشیم.

منبع: روزنامه قدس اعظم طیرانی

دیگر خبرها

  • ۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • با تاج جلسه فوری برگزار می کنیم/ مسائل فرهنگی باید دغدغه‌ باشد
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت